Djurpark

Här kommer lite bilder ifrån djurparken vi var på när vi åkte ifrån Gran Canyon igenom Arizona.
Nä vi kom in i varginhängningen så tyckte en av de få icke sovande vargarna att det var en bra ide att se om det fanns något löst att bita av på vår RV.

Han/hon hittade till sist locket till där vår avloppsslang förvaras 🙁 Vet inte om det var den lämpligaste platsdetaljen att få med sig men hon gick lugnt iväg med den till sina vargpolare.

Djurparken var en så kallad drive-trough som allt annat amerikanskt. Men den var ändå över förväntan. Mycket välskött och riktigt många intressanta djur.

Läget

Senast nytt: vi är färdiga med Las Vegas, har lämnat husbilen, hämtat en cabbe och en SUV och har åkt mot Los Angeles! Inte hunnit med att skriva eller fixa foton än, det kommer!

I morgon ska vi till Six Flags Magic Mountain!

Bearizona!

//Max

Så många foton, så lite tid

Jag har legat lite efter med mina foton, det har hänt så mycket och det har funnits så dåliga internetuppkopplingar, så här kommer ett inlägg med en massa foton från de senaste dagarna, från hästridning till glaskross.

Det sistnämnda handlar om sidorutan på vår husbil som gick i tusen bitar häromkvällen. Blev lite pill med att få bort alla bitar, men efter lite tejpande, sopande och plockande så kunde vi köra bort till en verkstad precis i närheten av campingen. Den trasiga rutan ersattes av en plywood-skiva men desto viktigare så fanns det en enorm hund där. Polaris var en grand danois, stor som en liten häst och två till åtta svenska händer var på den under hela besöket. Rutan ska ersättas när vi lämnar husbilen i Las Vegas om 5 dagar.

 

 

Zipline-stället som jag, Arik och Linda besökte var ett som hette Full Blast Adventure Center och åkningen bestod av 12 stycken linor i varierande höjd och hastighet. Två instruktörer hjälpte oss med sele och allmänna instruktioner varav den viktigaste var att dra upp benen när man närmade sig slutet av linan (för att inte slå av smalbenen). Det var roligt, men kunde absolut varit längre, högre och snabbare!

 

Igår bytte vi delstat till Arizona och stannade för övernattning i Page, då det ligger nära Antelope Canyon som vi bokat en tur till. Här fanns också något som heter Horseshoe Bend, en klippa man kan gå upp på och kolla ner på Coloradofloden som gör en 270-graders sväng nedanför. Otroligt fotovänligt ställe. Både jag, Martin och Marcus har foton därifrån. Lägger upp mina här och de andra slänger nog upp sina inom kort!

//Max

 

ATV och Mesa Verde

Vår färd fortsatte på tisdag efter Buena Vista och vår Brokeback Mountain-hästtur till en stad som heter Durango. Det tog ca 5,5 timme eller 220 miles. Vi hade via Google all mighty sökt oss fram till att det fanns världens bästa zipline här vilket de flesta var sugna på att göra!

Zipline för de som inte vet är att åka, fastspänd i sele, ner längs en kabel från en höjd i en rätt stabil hastighet 🙂 Efter att ha kollat pris på ett av de lokala äventyrsföretagen bokade Max, Linda och Arik en tre timmars tur som skulle innebära en del hike och en massa zipline! Mer om det sen!

Jag, Marcus och Micke tyckte det var något för dyrt och kollade istället upp ett annat företag som hade ATV Tours. ATV är fyrhjulingar på svenska, ni vet sådana som vissa kör runt på i stan som man tycker är riktigt töntiga för de misslyckades ta MC-körkort.

Efter en övernattning på Lightner Creek RV Park i utkanten av Durango körde vi på onsdag morgon och lämnade Max, Linda och Arik för att åka zipline medan jag, Marcus och Micke tog oss in till stan för att äta frukost och vaska ett par timmar innan vårt ATV-äventyr började.

Äventyret började redan med att vi var tvungna ta oss med vårt enda färdmedel, en 10 meter lång husbil, till en plats där vi skulle möta upp Tommy som var ansvarig för ATV-uthyrningen. Våra instruktioner var typ; kör på den här vägen förbi den här baren, ta av på grusvägen och kör tills ni ser parkerade ATV. Problemet var att det inte fanns några parkerade ATV.

Efter 15 minuter på en smal, slingrig, krokig grusväg mötte vi ett glatt gäng på ATV på väg neråt och började ana att vi kanske kört för långt. Hur vänder man en 10 meter lång husbil  på en smal krokig grusväg? Hur som helst hittade vi ett dike som vi kunde backa ner i på gränsen till att fastna och började vår tur neråt igen!

När vi väl var nere, nästan precis där grusvägen började ser vi en hel hög ATV parkerade, samma som vi mötte på vägen upp. 20 minuter försenade hälsar vi på Tommy som lättsamt skrattar åt ”These crazy people going up with an RV”…

ATV-turen som vi trodde skulle bli en guidad tur i långsamt gemak genom fin och orörd natur visar sig bli något helt annat. Tommy ger oss en fem minuters genomgång på gas, broms och start. Punkteringssats finns i en låda, bogserlina i en annan. Kör mellan 15-20 mph så är det lagom. Ta en hjälm och var tillbaka kl 14 (ca en timme och 40 min från när vi började), tack och hej.

När vi väl insett att vi ensamma hade kontroll över dessa roliga offroadmonster tog det inte lång tid innan vi insåg att med 4-hjulsdrift, diff och 750cc kan man ha mkt, mkt skoj!!  Sträckan vi skulle köra skulle ta ca en timme vilket vi avverkade på 20 minuter! De rekommenderade 20mph blev 40-50mph istället och vår lycka var total!

Efter 1,5 timmar ren glädje lämna vi tillbaka två hela ATV av tre och den tredje där de hydrauliska bromsarna helt lagt av och som bonus bjudit Mickes kläder på en dusch olja. Med leende stora som barn på julafton tackar vi Tommy för en sjukt bra upplevelse. Vi beger oss efter en snabb avspolning av allt damm med vår utedusch, en feature på husbilen, tillbaka till Durango där vi hämtar upp zipline-folket.

Från Durango, ca kl 14.30, beger vi oss mot Mesa Verde som bland annat innehåller en stor nationalpark och börjar närma oss vårt delmål som är Four Corners! Detta var en destination som Bob och Ann rekommenderade. Ni minns kanske de trevliga och pratglada grannarna som träffade utanför St. Louis?

Mesa Verdes nationalpark bjuder på härlig körning i helt underbar natur och slutade med ett besök för att se och utforska hur förhistorika Poeblo-folket bodde i bergen i över 700år mellan år 600 och 1300. Galet hur man kan få för sig att bygga sin bostad på 2700m höjd mitt i en grottan, helt off från allt annat! Kanske det som var charmen 🙂 Parken skyddar idag ca 5000 kända arkeologiska fynd som de kallar ”Cliff Dwellings”.

Från Mesa Verde körde vi vidare till en liten stad i närheten som heter Cortez. Medan köttlaget gjorde en variant på kyckling med mango chutney fast utan mango chutney drog veggohalvan och åt på en ökänd Tex-Mex-restaurang. Kvällen avslutades med barhopp på byns tre lokala barer,  Main Street Brewery brewpub, den lokala onsdagskareokebaren och sen vidare till nästa lokalhak med livemusik. En totalt sätt mkt lyckad och lång dag!

Imorgon, torsdag, fortsätter färden mot Four Corners där vi fått inside info på att den allmänt kända platsen där fyra delstater möts är fel! Men vi har rätt plats…..

/Martin