Brokeback mountain och stallets kung

Idag vaknade jag, Marcus, med en väldigt stel och smärtande rygg.
Jag körde lite gympauppvärmning för att få igång ryggen och efter det så fungerade den ganska bra.

Vi gjorde oss i ordning, fixade lite kaffe och snackade med den lokala cowboyen på campingen.
Efter lite övertalning ifrån Linda så bokade jag, Martin, Max och Linda in en timmes ridning.
JW, som vår guide kallades, förklarade lite snabbt hur man skulle styra hästarna och det lät ganska enkelt. Han pratade, såg ut och betedde sig som en riktig cowboy. Hatt, tuggtobak, hälsporrar och en riktigt bred dialekt, det enda som saknades var revolvern.

Hästarna var lagom stora och de var lätta att ha att göra med. Vi red ut längs en liten stig upp mot bergen och terrängen och alla vi som inte ridit förr blev imponerade av hur lätt hästarna tog sig fram. Linda sa att hon aldrig ridit en häst som var så ”light mouthed” det var tydligen en stor skillnad på denna sortens ridning mot den som man kan göra hemma.
Linda ville genast köpa med sig hästen hon red, Elmers till Sverige.

Alla våra hästar var lugna men Martins häst försökte sneaka lite mat så fort han fick en chans.
Martins jobb var att förhindra det, men hästen var för snabb och lyckades äta precis när han ville.

När vi börjat känna oss lite mer bekväma så fick vi prova på lite trav och några av hästarna tog ett par steg galopp. Det var roligt med lite mer fart men vi provade det för kort tid för att kunna få in rätt teknik.

På vägen tillbaka fick vi själva leda vilket innebar jag fick rida först och JW gick lite bredvid istället. Totalt sett så klarade vi oss ganska bra, ingen var ens nära att trilla av och min rygg gjorde inte så ont.

Precis som med paddlingen så var detta ett mycket fint sätt att få se lite mer av naturen istället för att endast hänga på campingen.

Vi ska se om vi kan lägga upp några bilder på detta lite senare.

/Marcus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *