Paddling, sol och stenformationer

Igår bestämde vi oss för att prova på Colorados välkända paddling i Arkansas river. Vår värd på campingen hjälpte oss att boka in en halvdags paddling med en schyst firma där både hämtning och lämning ingick.

Vi blev upphämtade strax efter kl 12 och fick snabbt tipset att vi borde haka på guiderna på deras onsdagsfest med utklädnad och karaoke, men den fick vi tyvärr hoppa då vi skulle köra vidare.

Efter en kort tur kom vi fram till paddelstället där vi fick checka in, skriva på ansvarsfriskrivning och gå igenom en säkerhetsgenomgång som innefattade allt ifrån hur man skulle agera om någon skulle trilla i vattnet till hur man överlever en high side och vad man gör om man hamnar under båten.

Vår tilldelade guide, Ben, berättade att det var hans sista tur för säsongen, så han hoppades på en bra grupp.

Väl nere i vattnet fick Ben uppleva den kanske bäst synkade och därmed starkaste men framförallt snabbaste gruppen paddlare inom kategorin absoluta nybörjade.

Vi paddlade som om vi aldrig gjort något annat i våra liv och vi blev ofta begränsade grupperna framför oss och fick bromsa.

Ben berättade mycket om naturen och historien om hur områdena hittades. Vi såg många gamla stenformationer som var formade till allt från indianhuvud, pingviner, rumpor och gorillahuvuden.

Allt som allt fick vi en mycket fin tur på ett par timmar där vi fick uppleva den storslagna naturen i Colorado, träffa trevligt folk och njuta av sol och bad.

Det var skönt att vara utomhus mitt på dagen, och nu har nästan alla av oss jobbat upp en riktig stadig flytvästbränna.

Vi hade endast med oss GoPros men vi köpte en CD med bilder ifrån fotografen. Nu har vi ingen CD-läsare med oss så vi kan tyvärr inte komma åt bilderna och lägga ut dem.
Bilderna nedan är screenshots ifrån GoPron.

/Marcus

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *