Colorado

Efter ett snabbt stopp på campingen öster om Denver där vi frågat om lite tips angående fina ställen i Colorado åkte vi upp mot något som heter Estes Park. Väl där käkade vi lite, tyckte det såg allmänt ballt ut uppe i bergen och började planera vilken rutt vi skulle ta söderut, där det skulle finnas lite river rafting. GPS:erna föreslog lite olika vägar men vi bestämde oss för att köra en kort sväng norr/väst och hamnade då i Rocky Mountains National Park.

Det visade sig vara ett bra val, otroligt fint där uppe även om man fick hålla lite koll på de smala vägarna. Sex-sju ton husbil fick kämpa en del i backarna när vi steg upp mot 3700 meter. Klarade sig fint, varken motor eller bromsar blev överhettade i berg- och dalbanan.

Vi såg någon älg, en del snö och en massa bergstoppar innan vi tog sikte på en ort en bra bit söderut, Buena Vista var namnet och vi tittade på ett par campingar innan vi bestämde oss för en som låg några minuter utanför centrum men som erbjöd rafting-resor med upphämtning på plats. På kvällen drog ett oväder in med regn och otroliga blixtar över/bakom bergen.

I skrivande stund är Arik, Marcus, Martin, Micke och Linda iväg och guppar ner för en fors någonstans. Författaren föredrog att hålla huvudet torrt och gå lite slackline aka bränna axlarna istället. Vi tar en natt till här innan vi drar vidare.

//Max

2 tankar kring ”Colorado

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *