Höga hus och platta vägar

Det senaste, hastigt påkomna, inlägget berodde på att det var tight med tid och vi hade en dålig internetuppkoppling så det gick inte att göra något vettigt… meeeen för att kartöversikten ska funka som vi vill så behöver man göra ett inlägg med en sparad position, därav det korta inlägget!

För att sammanfatta vad som hänt sen sist, vi har hängt lite mer i Chicago, varit uppe i ett jättehögt hus, hämtat husbilen, irrat omkring på Wal-Mart, ätit skräpmat, trott att vi skulle få punka, besökt ännu ett bryggeri och överlevt första natten på en camping.

Chicago

Vi tog en sväng till Willys Tower (som tidigare hette Sears Tower). Det är, enligt Wikipedia, USA:s näst högsta byggnad och världens åttonde högsta byggnad. På 103:e våningen och 412 meters höjd var Ariks händer våtare än Everglades och ansiktet vitare än mina innanlår. Det fanns ett par glasbalkonger man kunde gå ut på och se fritt ner mot Chicagos finanskvarter.

Morgonen därpå var det utcheckning från hostlet och avfärd mot husbilsuthyrningsstället som ligger en timmes taxifärd nordväst om Chicagos centrum. Taxitjänsten bestod av en litauisk eller eventuellt vitrysk man i en röd Toyota som tyckte våra väskor var lite mindre än han förväntat sig. ”Big bags? Indian guys have big bags”.

Husbilen

Väl på uthyrningsstället fick vi en videogenomgång av hur husbilar funkar, Arik fick skriva på X antal papper och sen var det bara att åka. Vi åkte rakt till första bästa Wal-Mart för att fylla upp med ”nödvändigheter”. På parkeringsplatsen upptäckte Arik att det satt en skruv i däcket på vänster framhjul och vi bestämde oss för att åka tillbaka till uthyrningsstället för att få det kollat. Två snubbar kom ut, pillade loss den säkert 4 mm långa skruven som absolut inte hade gjort någon skada, men man vet ju aldrig, surt att få punka i öknen. Mekanikerna skrattade åt det töntiga gänget från Sverige och gick in igen. Pffhh.

Vår egentliga plan var att åka ner till St. Louis men efter fördröjningarna la vi om planerna lite. Vi började köra söderut och siktade på ett bryggeri som ligger ett stenkast in i Indiana. Three Floyds är ett bryggeri ölnördarna säkert kan berätta mer om i ett annat inlägg, men vi köpte iallafall med oss lite flaskor och körde vidare till en noga slumpvist utvald camping längs vägen ner mot St. Louis.

Campingen låg i ett samhälle som hette Kankakee och vi gled in på en ledig plats och kopplade in vatten, el och avlopp.

Natten gick ganska smidigt, ska berätta mer om husbilen i sig en annan gång!

På morgonen packade vi ihop och begav vi oss till St. Louis, en körning på cirka 5 timmar och stannade på en ny camping. Mer om det när det hänt något! Nu ska vi hjälpa amerikanerna att fira nationaldagen!

//Max

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *